top of page
9 (5).png

רכישת דירה ראשונה

 

משכנתא לדירה ראשונה

רכישת דירה ראשונה זו כנראה העסקה הגדולה ביותר שאנשים עושים בחיים, וזה אכן צעד משנה חיים, ולכן חשוב להגיע מאוד מוכנים לשלב נטילת המשכנתא מול הבנק.

 אז הנה השאלות והתשובות שנשאלנו כדי לעשות לכם קצת סדר

 

1. כמה הון עצמי צריכים לגייס כדי להיות מסוגלים לרכוש את הנכס?

אחוז המימון המקסימאלי לדירה ראשונה שהבנקים יכולים לאשר הוא של 75%. כלומר, אם הנכס שווה 2 מיליון שקלים, תהיו חייבים לגייס לפחות 500 אלף ש"ח. בפועל אחוזי המימון שהבנק יאשר יהיו לרוב נמוכים יותר (כ 60%) ויהיו תלויים במדיניות הבנק נכון לאותו זמן, בטיב הלקוח, איכות הנכס וסוג הרישום. באמצעות משא ומתן שמנוהל נכון עם הבנקים ניתן להשיג אחוזי מימון גבוהים יותר.

 

2. מה ההחזר החודשי המקסימלי שהבנק יאשר ?

לרוב הבנקים יאשרו סכום החזר חודשי של עד 40% מההכנסה הפנויה שלכם, כך שמשפחה שמרוויחה 20,000 נטו וללא הלוואות, הבנקים יאשרו לה להחזיר סכום חודשי של עד 8,000 ₪ בחודש.

 

3. איך מתחילים?

אחרי שהבנו מה היכולות שלנו, יש לבדוק לעומק מה צפי ההכנסות וההוצאות שלנו היום ובשנים הקרובות. לאחר מכן נוכל להחליט בצורה מושכלת מה יהיה גובה החזר חודשי שנרצה לשלם כל חודש למשכנתא, רק חשוב לוודא שזה החזר חודשי שיהיה לנו קל לחיות איתו. 

 

4. התמהיל

כאשר בונים משכנתא חשוב לדעת שקיימים שלושה מסלולי משכנתא עיקריים: ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה. לפי נהלי בנק ישראל חובה לקחת לפחות 1/3 מסכום המשכנתא בריבית קבועה (צמודה או לא צמודה), והחלוקה בין שאר סכומי ההלוואה יכולה להיות בהתאם לרצון ולמאפייני המשפחה, כאשר הבחירה תשפיע באופן ישיר על גובה ההחזר החודשי ותדירות השינויים בהחזרים. בבניית תמהיל משכנתא אין נוסחת קסם שמתאימה לכולם, ויש לבצע חשיבה ותכנון מעמיק בכדי להתאים תמהיל מדוייק בהתאם לרמת הסיכון והצרכים למשפחה.

 

נקודות נוספות שחשוב לשים אליהם תשומת לב משמעותית לפני שמתחילים את כל התהליך של רכישת הדירה הם העלויות הנלוות לעסקת הרכישה ולא רק מה העלות של הדירה.

עורך דין, מתווך, מס רכישה, יועץ משכנתאות, שמאי, בדק בית, מדד מחירים לצרכן או מדד תשומות הבנייה ברכישה מקבלן, שיפוצים, שדרוגים, ביטוחי משכנתא, אגרות ועוד.

אני מבטיח לכם שאם תבצעו את כל מה שכתבתי אתם תודו לי, ע"י תכנון נכון תמנעו מעצמכם עוגמת נפש, הפסד כספים, ומצב שבו תצטרכו להיכנס למינוס או לקחת הלוואות נוספות מעבר למשכנתא. תמיד תשאירו לעצמכם חלק מההון העצמי לכל ההוצאות הנלוות.

עדיין יש לכם שאלות והתלבטויות,

מוזמנים להתייעץ איתי

מתן

bottom of page